В столичния район "Изгрев" започва изграждането на нова детска ясла за 150 деца, като в сряда от 10 часа ще бъде направена първа копка на новата ясла, която ще се намира на ул. "Вълко Радинов" №5 в ж.к."Изток", съобщиха от Пресцентъра на столичния район.

Имотът на който ще се изгражда яслата беше собственост на Министерството на външните работи, но по инициатива на кмета на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев беше предоставен на Столична община.

В новата детска ясла са предвидени шест групи. В петък в 10 часа в район "Изгрев" стартира и работата по разширението на детска градина номер 23 "Здраве". Благодарение на него ще бъдат осигурени 75 места в три групи.

"Проблемът с липсата на места в детските градини и яслите в София е известен на всички и трябва да бъде решен в спешен порядък. С работата си районната администрация на "Изгрев" показва, че ако има воля, добро взаимодействие между институциите и експертиза, нещата се случват. Планираме да продължим работа в тази посока и съвсем скоро да обявим нови разширения", заяви кметът д-р Делян Георгиев.

Кметът на Изгрев към Фандъкова: Градът не е само жълтите павета

Кметът на Изгрев към Фандъкова: Градът не е само жълтите павета

"Няма средства" не може повече да бъде обяснение