Община Бургас отново стартира рубриката "Вандали в действие", заради зачестилите посегателства върху обновени или ремонтирани елементи в града. На сайта си общината ще публикува видео от камерите за наблюдение в града, в което ще се показват най-драстичните вандалски прояви.

От ръководството напомнят, че в сравнение с предишни години в Бургас вече има сериозно видеонаблюдение и призовават всеки, който е решил да върши нещо нередно да си спомни това.

Идеята на рубриката е превенция на бъдещи посегателства.

Общината констатира, че най-честите вандалски прояви са от тийнейджъри. Те няма как да бъдат съдени, но пък подлежат на поправяне.

От общината разчитат на личния пример от страна на родителите.

Един от последните драстични случаи, заснети от камерите, е регистриран на 9 октомври на детска площадка в к-с "Меден рудник". За няколко минути тя е потрошена от разбеснели се тийнейджъри.

Установените до този момент щети са за стотици хиляди левове, но по-голяма е стойността на вандалските прояви, които често застрашават живота на гражданите.

Повсеместното рушене не може да продължава със същите темпове, заради огромните средства за възстановяване, категорични са от общината.