Във Варна да бъде построен дом за децата от Могилино. Това е предложил кметът Кирил Йорданов на представителя на УНИЦЕФ за България - Октавиан Бивол.

Идеята на градоначалника е заведението да бъде изградено върху терен във квартал "Владислав Варненчик". Той е предвиден вече от общината за селище за варненските деца с умствени увреждания.

Специалисти от световната организация вече са посетили и одобрили мястото.

Домът за децата от Могилино ще бъде изграден и оборудван със средства на УНИЦЕФ, а от общинската администрация вече са изготвили меморандум за условията на бъдещото партньорство.

Кметът Йорданов коментира още, че ако идеята за децата от Могилино бъде реализирана, ще се направи проучване какви са нагласите на обществото в морската столица по този проблем.

Припомняме, съдбата на децата от Могилино потресе световната общественост след като БиБиСи направи и излъчи филм за социалното заведение.
След това властите взеха решение домът да бъде преместен и преструктуриран, но гражданите от няколко градове се противопоставиха на това деца с умствени увреждания да живеят сред тях.