"Отчетено е като комуникационна грешка - това, че анализ и работна група не бяха сформирани преди реорганизацията на бул. Патриарх Евтимий". Това кметът на София Васил Терзиев пред журналисти в Столичния общински съвет.

"Взели сме си поуки и всеки един следващ проект ще го направим по различен начин, за да няма изненадани и такова напрежение. Разликите ще ги видите през следващите месеци", увери Терзиев.

От ПП-ДБ-СС предложиха да има работна група и анализ в рамките на следващите три месеца относно промените по булевардите "Патриарх Евтимий" и Витоша и ул. Фритьоф Нансен.

"Когато има диалог и всички седнем на една маса, ще вземем решение. Ние се ангажирахме да създадем група, в която да има представители на гражданите, както и експерти. Всичко е за гражданите на София", категоричен бе кметът.

Той подчерта, че коалицията има за цел да развива велотранспорта, градският транспорт, да няма задръствания и това по най-минимален начин да засяга паркоместата.

Страстите за движението по Патриарха в София не стихват

Страстите за движението по Патриарха в София не стихват

Групата на ГЕРБ в общинския съвет призова за оставката на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов

"Въпреки всички сътресения и някъде справедлив гняв на хората се радвам, че все пак предварително ще седнем и ще решим проблемите", каза кметът Васил Терзиев.

Той увери обаче, че велоалеите няма риск да бъдат премахнати.

На брифинга кметът Терзиев обясни и че доклада под надслов "Гласувай свободно" има за цел да се разгърне кампания, с която да се активизират хората да гласуват, тъй като проблемът с ниската избирателна активност е сериозен. Това е институционална комуникационна кампания за насърчаване на активността за свободно гласуване в Столична община и в администрациите. Целта е да се информират хората, да правят собствен избор за кого да дадат гласи си на предстоящите избори 2 в 1.

Докладът обаче останал тотално неразбран, констатира Васил Терзиев на обвиненията от страна на ГЕРБ-СДС че се преследват политически цели.

Председателят на СОС Цветомир Петров също увери, че няма да има политически лозунги в тази кампания, защото тя не е политическа.

"За нас е важно хората, които работят в Столична община и в структурите към нея да знаят, че са свободни да направят правото си на избор и да гласуват за когото искат. Посланието е към тях", добави Петров.

Транспортната комисия в СОС иска да се замрази реорганизацията на движението по "Витоша" и "Патриарха"

Транспортната комисия в СОС иска да се замрази реорганизацията на движението по "Витоша" и "Патриарха"

Комисията обаче не може да задължи Васил Терзиев да спре проекта