Столична община ще преосмисли изцяло режима за издаването на разрешения и съгласуването на концертни прояви. Това съобщи заместник-кметът Мария Бояджийска, цитирана от БНР.

Припомняме, след концерта на „Пайнер" пред „Св. Александър Невски" преди седмици кметът на София се закани да забрани всякакви масови прояви на площада пред храм-паметника.

Освен таксата, която в момента се събира за временната организация на движението в района, където те се провеждат, ще се събира и депозитна такса. Парите от нея ще се използват за почистването на районите около тях, допълни Бояджийска.

От думите й стана още ясно, че столична община е платила допълнително близо 14 000 лв. за почистването на района на националния стадион, се състояха концертите от фестивала "София рок".

По-рано стана ясно, че за двата дни, в които на Националния стадион се провеждаше фестивала Sofia Rocks на търговци около стадиона са наложени глоби за 1070 лева.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи от своя страна, че организаторите вече са платили таксата от 19 200 лв. за временна организация на движението заради събитията.

Общината ще си потърси и парите, дадени от бюджета й за чистота, за допълнителното почистване на района около националния стадион, посочи още Фандъкова.