В нощта на Рождество Христово се очаква понижение на температурите, а по високопланинските райони е възможно дъждът да премине в сняг. Увеличават и предпоставките за поледици, предупреждават от АПИ.

Това се потвърждава от прогнозата на метеоролозите - на 24-ти срещу 25-ти декември във вечерните и ранните сутрешни часове на места в Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг.

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания и маневри.

От агенцията уверяват, че машините на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация. За повишаване безопасността на движение е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Гражданите и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.