Възрастен мъж почина внезапно на леда до часовниковата кула в центъра на Хасково, съобщи haskovo.net. Според очевидци в ранния след обед днес на 78-годишния мъж му прилошало докато вървял по главната улица покрай шатрите.

Мъжът спрял на място и се подпрял на една от металните конструкции. Малко по-късно се свлякъл на земята и си ударил главата в леда, при което потекло кръв. 15-минути по-късно възрастният мъж починал, а след това екип медици от Спешното констатирали смъртта.

Очевидецът обаче отрече тръгналата мълва, че старецът се е подхлъзнал и си е разбил главата в леда, подчертавайки факта, че пешеходната зона в този район е опесъчена.

На мястото на инцидента пристигнаха полицаи и съдебният лекар д-р Христо Еленски. Патоанатомът потвърди, че не падането на земята е довело до фаталния край на човека.

Медикът посочи и закачения на металната шатра бастун на дядото, което потвърждава версията, че вероятно му е прилошало и се е подпрял на конструкцията. Точната причина за смъртта ще стане ясна след аутопсията, каза д-р Еленски.