Възрастно семейство от кърджалийското село Чифлик живее в наводнената си къща, защото няма къде другаде да отиде. "Още сънувам кошмари от нощта на наводнението. Имало обаче по-тежко нещо от вълната - водата "не напуска" къщата, а няма кой да ни помогне", това твърди пред 24rodopi 85-годишният Салиф Наим.

Той и съпругата му Асие, на 82 години, живеят от седмица в наводнена къща. „Не знам какво щеше да се случи, ако бяхме заспали. Водата придойде със страшен шум и докато се съвземем, всичко остана под нея.

Леглата останаха под вода. Сигурно и нас щеше да погълне, ако не бяхме будни. Излязохме бързо навън, качихме по склона и се приютихме в една паянтова постройка. За 85 години съм виждал война, глад, земетресения, градушки, но такава беда не ми се е случвала", разказва старецът, който чака помощ.

Приливната вода ги заварила, докато единият от съпрузите придружавал до тоалетната другия. За кратко време половин метър вода изпълнила двете стаи в едноетажния дом на възрастното семейство, достигнала повече от половин метър.

Всичко е мокро, дюшеците на които спяхме, няма да изсъхват, всичко мухлясва. За нас това е мирисът на края на света", нарежда съпругата му. Възрастните хора не са застраховали дома си.

По думите им децата им живеят и работят от години в чужбина. Пострадалите се надяват от Община Кърджали да разчистят дерето и терена около къщата, за да не се повтори този кошмар.