Възстановено е движението в платното за Кулата на АМ "Струма" при 8-ми км. Участъкът, на който в събота вечерта се срути скална маса на пътното платно, е обрушен, съобщиха от АПИ.

Монтирана е нова предпазна мрежа с обезопасителни въжета, за да се предотвратяват нови срутвания, каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, който направи оглед на място.

Участъкът от Искърското дефиле при с. Елисейна остава затворен. Утре продължават дейностите по сложното обрушване на съседния до срутището район.

Няма яснота кога ще бъде разчитен пътят край свлачището на АМ "Струма"
Обновена

Няма яснота кога ще бъде разчитен пътят край свлачището на АМ "Струма"

Шетът на АПИ Георги Терзийски увери, че експерти работят и към момента

При минусови температури, много силен вятър и въпреки дъжда през нощта и сутринта специалистите успяха да обрушат изцяло ската, така че да се осигури безопасността на пътуващите и да възстановим движението, каза Терзийски.

Пътната агенция ще използва експертизата на научната и техническата общност, на експертите по свлачищни и геодинамични процеси от БАН, от Минно-геоложкия университет и от Университета по архитектура, строителство и геодезия, за да се ползва и техният опит за още по-успешно извършване на оценка и анализ на риска от срутвания.