Общинските съветници от БСП във Видин искат извънредно заседание на съвета за тежката зимна обстановка, съобщиха от местната партиийна организация. Според тях, общинската администрация не може да овладее бедствената ситуация.

Съгласно Правилника за организация и дейност на Общинския съвет, при събития, за които се налага спешно свикване на Общинския съвет, Председателят насрочва извънредно заседание, на което се обсъжда само събитието, по повод на което се провежда заседанието.

 „Считаме, че е налице основание за свикване на такова заседание. Блокирането на нормалния живот в града, затрудненото придвижване на автомобили и пешеходци, което настъпи само при 20 сантиметрова снежна покривка, е повече от обезпокоително и поставя въпроса какво ще се случи, ако неблагоприятните метеорологични условия се задълбочат“, поясняват общинските съветници от социалистическата партия.

Тяхното предложение предвижда извънредното заседание да е с една точка - информация от кмета на община Видин за състоянието на снегопочистването и бъдещи мерки.

Искането е внесено в деловодството на Общинския съвет на 5 януари 2016 г. и от БСП се надяват за бърза реакция от страна на председателя и провеждане на заседание в най-кратки срокове.