Шофьор помете двама пешеходци в центъра на София. Инцидентът е станал малко след полунощ на столичния булевард "Сливница", съобщава БиТиВи.

По първоначална информация момче и момиче са пресичали пешеходна пътека, когато са били ударени от лекия автомобил. Те са починали на място.

По първоначални данни до фаталния инцидент се стигнало след гонка с полицията. Водачът не се подчинил на стоп сигнал от органите на реда и се опитал да избегне проверка. След кратко преследване младият шофьор, който имал книжка от скоро, бил задържан.

Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни.

Движението по булевард "Сливница" в посока центъра бе блокирано, тъй като се извършваше оглед на мястото на инцидента.

Шофьорът, убил двама души на столичен булевард, имал книжка от два месеца
Обновена

Шофьорът, убил двама души на столичен булевард, имал книжка от два месеца

18-годишният водач е задържан за 72 часа

По-късно от МВР съобщиха, че след като е блъснал двамата души на пешеходната пътека, водачът е продължил да се движи и се е ударил в метален стълб. 18-годишният шофьор е задържан в Трето Ру-СДВР. По случая е образувано досъдебно производство. МВР отхвърли данните за гонка между шофьора и органите на реда.

Софийска градска прокуратура информира, че водачът А.А. е задържан с мярка за процесуална принуда за 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. "б", пр. 1 във вр. с ал. 1, б. "в", пр. 1 във вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Предстои да бъде внесен иск в Софийски градски съд за постоянният арест на А.А. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия за изясняване на всички обстоятелства по случая.

Припомняме, че през юли миналата година при подобен инцидент Георги Семерджиев блъсна и уби две жени на столичния булевард "Черни връх". Прокуратурата му повдигна пет обвинения. Той получи присъда от 20 години затвор на първа инстанция.

Двама младежи загинаха, а трети е в болница след катастрофа във Видин

Двама младежи загинаха, а трети е в болница след катастрофа във Видин

Автомобилът им се е движел с несъобръзена скорост