ВиК-София призова жителите на Етрополе да не се използват водата за питейни нужди, защото е с влошени качества. Това съобщи Нова телевизия.

Водата от Речно водохващане "Кози дол" е с повишена мътност поради наличие на наноси и пясък, следствие от проливните дъждове през изминалите дни.

Екипи на ВиК-София почистват района. След като бъдат приключени дейностите по почистването, ще бъде пусната водата за общинския център само от РВ "Кози дол", за останалите речни водохващания като "Влайковица", все още няма такава възможност, поясняват от ведомството.

Придошлата вода е страшно много и е затлачила всичко с камъни, наноси и пясък. На едно от местата дори има тръба, която е изкривена, посочват от ВиК-София.

Веселка Борисова технически ръководител на "Район Етрополе" към "ВиК" ЕООД - София подчерта, че ситуацията в града вече се успокоява, макар всички улици да са в кал и тиня. Хората се надяват да не се излива отново порой, защото нещата ще излязат извън контрол. "Помпената станция работи от 4 ч. тази сутрин. Засега там водата няма помътяване", уточни тя

Частично бедствено положение е обявено в Етрополе

Частично бедствено положение е обявено в Етрополе

Проливни дъждове и засегнати съоръжения