При тренировъчен полет военен хеликоптер "Кугър" прекъсна електропровод и остави квартали на град Стамболийски без ток и вода, съобщи бТВ.

Машината с екипаж от трима военнослужещи около 19 часа вечерта е изпълнявала тренировъчен полет в района на Стамболийски със симулация на авиомедицинска евакуация.

Пред "Кугъра" внезапно се появило ято птици. За да избегне удар, пилотът е отклонил машината, като е докоснал кабелите на електропровод.

Няма пострадали военнослужещи и граждани при инцидент по време на тренировъчен полет днес, 21 август, с вертолет "Кугар" от състава на 24-та авиобаза в Крумово. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Инцидентът е станал около 18.25 ч. край с. Цалапица. 

По случая се води разследване от служба "Военна полиция".

Това е вторият инцидент с хеликоптер на ВВС за тази година. През юни Ми-17 се разби при тренировка, при което загинаха двамата пилоти, а трети член на екипажа беше ранен. "Загуба на рефлекси у пилотите" беше формулираната причината за катастрофата.

Официални данни от разследването не бяха оповестени. От военното министерство тогава алармираха, че военните пилоти имат твърде малко часове за тренировки, припомня БНР.

Миналата година пилот загина при падане на хеликоптер на военноморските сили в морето.