"Не пришпорвайте плана за Борисовата градина!" За това настоява столичният общински съветник и председател на местната структура на ВМРО Карлос Контрера по време на първата следизборна сесия на столичните законотворци.

Повод за неговото изказване било неясното прибързване за приемане на план за реконструкция на "Борисовата градина", както пишат от пресслужбата на партията.

Според общинаря прибързването може да доведе до внушения за задкулисие и грешки от типа на "Графа".

"Така ще подхраним и "зелените" да създават още фалшиви новини", е на мнение Контрера.

"Консервативният" план за Борисовата градина - 4 паркинга, нова сграда и...

"Консервативният" план за Борисовата градина - 4 паркинга, нова сграда и...

В "Маймунарника" - най-много бира

Според воеводата Подробният устройствен план на "Борисовата градина" е внесен за обсъждане в неподходящ момент - в разгара на предизборната кампания. Самата дата за обсъждане, а именно 5 юни, също била неуместна и внушавала, че ремонтът на най-големия столичен парк ще се претупа и ще доведе до недоволство и щети за Столична община.

Специално внимание общинарят обърна на спортните съоръжения в парка, сред които стадион "Българска армия", стадион "Юнак", тенис кортове и други, които според него трябва също да бъдат реконструирани, за да може децата и младежите на София да спортуват активно.

Контрера иска далеч по-дълги срокове за обсъждане, за да може да се разгледат всички предложения и идеи.

"Всяко друго действие генерира фалшиви новини и дава поле за изява на т.нар. "зелени", които ще използват и тази тема да манипулират обществото", отсече още воеводата.

"Горещо Ви препоръчвам, колеги, и на Вас, госпожо кмет, да не бързате с обсъжданията и приемането на плана. Това е важен, концептуален за града план. Необходим е един широк обществен разговор и то не формално и не веднъж. Когато нещата са публични и има достатъчно време за обсъждане, за дебати, защо не и за спорове, ще достигнем до един широк консенсус. В случая бързането е контрапродуктивно и създава усещането, че нещо се пробутва тихомълком. Не е добре такива съмнения да бъдат подхранвани допълнително. Поради това Ви предлагам след първото обсъждане да се даде един по-дълъг срок за предложения и становища - поне два месеца, след което да се проведат поне две обсъждания и то не през летните месеци, а през есента. Пак казвам, бързането в случая няма да доведе до нищо добро. Все пак трябва да дадем и достатъчно време на гражданите и всички заинтересовани лица да представят своите виждания", каза пред съвета и столичния кмет Контрера.