Три жени са задържани за тежък побой над четвърта жена. За случая се разбира от съобщение на Районна прокуратура - Враца за наблюдавано досъдебно производство за причиняване на тежка телесна повреда.

На 31.07.2024 г. 22-годишна жена с инициали Г.Р. е била нападната пред жилищен блок в жк. "Дъбника", гр. Враца. Нанесени са й удари с ръце по тялото и главата, както и е била ритана. Пострадалата е била приета в болнично заведение с травматично разкъсване на далака с кръвоизлив в коремната кухина. Наложило се е лекарите да отстранят далака й.

При разследването е установено, че побоят е нанесен от две жени - Л.С. (на 28 години) и С.А. (на 38 години), но трета е обвинена като подбудител и помагач. Третата е с инициали С.Б и е на 20 години.

На този етап също така е установено, че поръчителката е имала и предишен конфликт с пострадалата, като тя е мотивирала и подпомогнала другите две жени да нападнат и пребият жертвата. Дала им е съвети, включително им е посочила местоработата и мястото, където живее 22-годишното момиче. После дори е откарала двете побойнички до дома й, за да й нанесат побоя.

От прокуратурата са разпитали и свидетел на случилото се.

И трите жени са задържани за 72 часа, ще се иска и постоянно задържане под стража.