От 6-и ноември, понеделник, до 9-и декември ще има временни промени в движението на всички влакове, които пътуват в участъка между София и Перник, съобщиха от БДЖ.

Това се налага поради ремонти по железния път, които ще бъдат в участъка между спирка Метал и гара Драгичево.

По тази причина всички влакове, които преминават в участъка на ремонта в интервала от 09:30 ч. до 16:40 ч., ще се движат по маршрута - София-Драгичево-София и Благоевград-Перник-Благоевград.

За пътниците на БДЖ, които ползват тези влакове, ще има осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Перник и Драгичево.

Промяна ще има и при международния бърз влак № 361 от София за Солун, който заминава от Централна гара София в 15:00 ч. Той ще тръгва с 25 минути по-рано -в 14:35 ч. и ще пътува по-обиколен маршрут през гарите Разменна и Храбърско.

Всички пътнически и бързи влакове, които се движат в сутрешните и вечерните часове, ще преминават в участъка на извършвания ремонт с намалена скорост. Това е причината се промени графика им на движение.

Подробна информация за промените в разписанието на влаковете клиентите на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД могат да получат от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

Пътниците могат да се информират и от електронния пътеводител на официалната интернет страница на "Холдинг БДЖ" ЕАД (www.bdz.bg) или на националния информационен телефон 0700 10 200.