Министерството на туризма инициира съвместна проверка на ангажираните институции във връзка със сигнала за заравняване на дюни на плажа при къмпинг "Оазис". Проверката е разпоредена от министър Ангелкова.

В нея ще се включат представители на РИОСВ - Бургас, областна администрация - Бургас и община Царево.

Припомняме, по-рано от общината обявиха, че започват спешна проверка на сигналите за унищожаване на дюни на известния плаж.

Багери изравняват дюните край Лозенец

Багери изравняват дюните край Лозенец

Районът не е защитена територия...

Междувременно от Окръжната прокуратура в Бургас също се самосезираха и разпоредиха проверка за унищожени дюни в района на къмпинг "Оазис" край село Лозенец, община Царево.

От държавното обвинение реагираха на журналистически репортажи и разпоредиха проверка за това, че на 02/03 декември 2016 г. в района на къмпинг "Оазис" край село Лозенец неизвестен извършител е унищожил пясъчни дюни.

От Министерството на туризма припомнят, че съгласно решение на Министерски съвет за плажа при къмпинг "Оазис" е организиран конкурс за концесия. Към момента се продава документация и се събират оферти за участие.

От Министерство на туризма съобщават още, че специалният телефон: +359 2 90 46 833 и e-mail: control@tourism.government.bg, които са за сигнали за нередности на морските плажове вече ще работят целогодишно.

"Наша основна цел е да опазим морските плажове и да ги развиваме устойчиво, за да предложим най-добри условия на туристите", аргументира разпореждането си министър Ангелкова.
През годините винаги има подобни сигнали през зимния сезон, когато недоброжелатели експлоатират морските плажове за собствени нужди - добив на пясък, отнемане или разширяване на активната площ и др.