Столичният инспекторат е изпратил нотариално заверена покана до организаторите на Sofia Rocks - "Болкан ентъртейнмънт къмпани" за съставянето на акт по Наредбата за поддържане на чистотата в столицата.

Въпреки поканата управителят на дружество Петър Петров не се е явил. От инспектората ще изпратят втора нотариална покана до Петров за съставянето на втори акт по Наредбата за обществения ред.

Ако и този път не се яви управителят на компанията, ще бъдат съставени и двата акта. По първия максималната глоба за замърсените обществени площи след концертите на Националния стадион на 22 и 23 юни ще е 500 лева, а по втория акт - от 2500 до 10 000 лева.

Организаторът на концертите на "Рамщайн" и "Металика" не е възстановил и сумата от 12 000 лева, която Столичната община плати на "Титан Чистота София" за допълнителното почистване на площите около стадиона след концертите.

Въпреки изискването за осигуряването на почистване на обществените пространства "Болкан ентъртейнмънт къмпани" не бяха осигури фирма за почистването им.
Заради случая с двата концерта от Столичната община обявиха, че ще събират депозитна такса от организаторите на концертни прояви, която ще се използва за почистването на площите след тях