Втора поредна година ловешкото основно училище "Проф. Димитър Димов" ще посрещне учениците си на първия учебен ден с двор, който е строителна площадка, съобщи БНР.

Рехабилитацията на дворното пространство продължава и не е ясно кога ще приключи. Там се строи и нова спортна зала, която също все още е в строеж.

Според договора ремонтите трябва да приключат на 27 декември.

Директорът на училището Любомир Христов обяснява, че няма необходимия кадрови и финансов потенциал да се свърши качествено и в срок работата.

"Няколко неща се започваха, след това идваха нови бригади, които разрушаваха това, което вече е направено от предходните, започваха наново и в резултат на това нито един от трите обекта в двора на училището не е завършен. Плочките в двора ги редят може би за четвърти път вече", поясни още директорът. Той се надява, че ремонтът няма да се отрази на учебния процес.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев подчерта, че ще бъде създадена такава организация, че да не се застраши живота и здравето на децата.

От общината уверяват, че ремонтните дейности ще приключат в срок. Зам.-кметът Даниел Колев отбеляза, че за първия учебен ден дворът ще е в безопасно състояние.