Втори немски инвеститор строи завод край Враца.

По думи на кмета на общината Калин Каменов инвестиционен интерес вече е заявил най-големият производител на каучукови изделия и пластмасови тръби за автомобилната индустрия "Теклас". Предвижда се вложенията да са за 30 милиона лева.

Каменов заяви, че е посетил централата на немската компания и е получил всички необходими документи. На церемонията градоначалникът бил заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев.

За да започне строежът, инвеститорът трябва да избере един от предложените от общината терени и да получи сертификат от БАИ, а Общинският съвет да одобри сделката.

Немски инвеститор открива нов завод във Враца

Немски инвеститор открива нов завод във Враца

Ще бъдат разкрити до 1000 работни места

По прогнози на кмета цялата процедура ще отнеме около 2 месеца.

Предвижда се първият етап от проекта да бъде завършен за 6 месеца, като стартово ще бъдат открити 500 работни места. Плановете обаче са те да бъдат удвоени.

Припомняме, "Теклас" е вторият немски инвеститор, който заяви интерес за изграждане на завод край Враца.

Само преди месец беше подписан договор за строеж на фабрика на стойност 22 милиона лева. Предприятието ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти и се предвижда да разкрие до 1000 работни места.