Второкласникът Йоан Михайлов от старозагорското СУ "Максим Горки" спечели златен медал от Тайландската международна олимпиада по математика.
Тя е за ученици от 6 до 18 годишна възраст и се проведе на 17 декември 2017 г. Всяка една от 11-те възрастови групи трябваше да реши 25 задачи.

Йоан Михайлов от 2 клас спечели златен медал, отвявайки конкуренцията с успешно решени 20 от 25 задачи. Сребърен медал пък спечели неговият съученик от СУ "Максим Горки" Иво Ивков Ганчев. Община Стара Загора е горда и с останалите ученици, спечелили още 6 сребърни и 13 бронзови медала.

 

В началото на януари 2018 г. ще бъде определена и квотата на България, но отсега е ясно, че Стара Загора отново ще бъде на престижния форум - на 21 февруари 2018 г. в столицата на Тайланд Бангкок.

От общината припомнят и че през 2017 г. в Куала Лумпур старозагорецът Теодор Танков стана шампион по математика на Азия. "Очевидно е, че примерът на Теодор е заразителен. Дано и продължението през 2018 да е също така успешно", коментира математикът Любомир Любенов, координатор на българските участници в олимпиадата.

Община Стара Загора подпомага изявите на талантливите деца на международни форуми.