Три момичета на 12 и на 13 години са приети в болница с наранявания от паднало дърво в Пловдив. Едно от тях е с контузии на таза, а другите - две с контузия на главата.

По информация на Спешна помощ нараняванията на децата не са тежки, но остават в болницата за снимки, изследвания и наблюдение, съобщи БНР.

Инцидентът е станал на улица "Богомил". Момичетата се седели на пейка в парка, когато вятърът съборил дърво и короната му паднала върху тях.

Съборено от вятъра дърво спря временно влаковете във Враца

Съборено от вятъра дърво спря временно влаковете във Враца

Повален е и стълб от контактната мрежа

По данни на пожарната, цитирана от националното радио, само за час са получени 10 сигнала за инциденти вследствие от силния вятър - паднали дървета, мазилка и клони, включително върху паркирани автомобили. Дежурни екипи са изпратени на местопроизшествията. Пожарникарите са реагирали и на сигнал за запалени отпадъци на сметище.

БНТ информира, че по информация на УМБАЛ "Свети Георги", където са пострадалите момичета, те са в добро състояние. Според медията инцидентът е станал около 14 часа, като на пейката, върху която паднало дървото, е имало и още едно дете, освен ранените. Националната телевизия допълва, че вятърът е съборил изсъхнали дървета на още няколко места в града, като за момента общинското предприятие "Паркове и градини" успява да отреагират на всички сигнали.

bTV съобщава, цитирайки общината, че линейка е пристигнала на мястото на инцидента с момичетата почти веднага и е откарала едно от тях в болница. По информация на бащата то е със счупен гръбначен стълб в поясната област. Другото дете е с обездвижени шийни прешлени, а третото момиче е с комоцио. 

Червен код за силен вятър в пет области

Червен код за силен вятър в пет области

Прогноза за времето