В над 15 села във Врачанско електрозахранването е било прекъснато частично или изцяло заради силния вятър. По тази причина обхвата на обявеното вчера частично бедствено положение е разширен и то вече включва и селата в община Враца. Местната власт е сигнализирала електроразпределителното дружество, което е ангажирало всичките си екипи и работи по възстановяване на електрозахранването и е обещало токът навсякъде да пуснат до 20 ч., съобщи БНР

Съборено от вятъра дърво спря временно влаковете във Враца

Съборено от вятъра дърво спря временно влаковете във Враца

Повален е и стълб от контактната мрежа

В много от селата в района на Враца има паднали дървета и стълбове на уличното осветление и нанесени щети по къщи и други постройки.

Подадени са стотици сигнали от граждани. Продължава премахването на изкоренени дървета, счупени клони, увредени рекламни табели и пътни знаци, оградни съоръжения и повредени съдове за битови отпадъци.

30 военни разчистват пораженията от вятъра във Враца

30 военни разчистват пораженията от вятъра във Враца

Силният вятър във Враца достига скорост от 130 км/ч вече второ денонощие

Община Враца, цитирана от националното радио, призова гражданите, представителите на спортни клубове и организации, които могат, да окажат съдействие на служителите на общинското предприятие БКС като съберат паднали клони, ламарини и всякакви предмети от предблоковите пространства и ги оставят до контейнерите за смет.

Край мездренското село Ослен Криводол около 14 часа е избухна голям пожар, който благодарение на доброволци и местната пожарна е овладян. Изгорели са десетки декари ливади, но огънят не е достигнал боровата гора в района.