Бърза намеса на патрулна двойка от Долни Дъбник е спасила живота на млад мъж. Младшият автоконтрольор Ценко Ценков и водачът на патрулния автомобил полицай Ангел Вълкадинов са предложени за награждаване, съобщиха от МВР.

В ранния следобед в събота на няколко пъти водач на лек автомобил подал светлинни сигнали на движещата се пред него полицейска патрулка на главния път между село Горни и град Долни Дъбник. Полицаите спрели, а зад отбила и колата. Оказало се, че шофьорът, който пътувал сам, изпитва стягане и силни болки в гърдите. Той потърсил помощ, понеже не можел да продължи да шофира.

Патрулиращите полицаи Ценков и Вълкадинов веднага информирали за случая в районното управление, единият поел управлението автомобила на мъжа, а другият карал пред нея с полицейската кола. За 7 минути те успели да транспортира 22-годишния мъж до болница в Плевен, където той бил диагностициран със сериозен сърдечен проблем и бил приет за лечение. Според медиците бързото отвеждане на пациента за оказване на специализирана помощ е спасило живота му.

Четирима полицаи спасиха колабирал мъж в 4 РУ-Бургас

Четирима полицаи спасиха колабирал мъж в 4 РУ-Бургас

Органите на реда ще бъдат наградени