Основен ремонт на релсов път и пътни платна по ул. "Кракра" от бул. "Княз Ал. Дондуков" до бул. "Янко Сакъзов" и обект "Реконструкция на улични канали в северното и южното пътни платна на бул. "Княз Александър Дондуков"-ВОД за етапи 4, 5 и 6 в участъка на булеварда между бул. "Васил Левски" и ул. "Бяло море" налагат промени в движението на градския транспорт и автомобилите за месец.

От 4 юни до 10 юли включително, се забранява влизането на пътни превозни средства /ППС/ в двете посоки по ул. "Кракра"между бул. "Княз Александър Дондуков" и бул. "Янко Сакъзов"

Само павета по булевард "Княз Александър Дондуков"

Само павета по булевард "Княз Александър Дондуков"

Ремонтът започва на 4 юни

Промяна има и в движението по южното пътно платно на бул."Княз Александър Дондуков" между бул. "Васил Левски" и ул. "Бяло море". Там превозните средства ще се движат по две ленти за посока в остатъка от пътното платно и трамвайното трасе на булеварда.

От 4 юни до 10 юли включително, се въвежда временна организация на движение на обществения транспорт, те засягат трамваите с номера 20 и 22.

Снимка 297359

Източник: Пресцентър Столична община

Трамвайна линия № 20 ще се движи по маршрут от депо Искър до площад "Васил Левски" двупосочно.

Трамвайна линия № 22 се разделя на два маршрута:

№ 22 по маршрут от автостанция Изток до площад "Васил Левски" двупосочно.

№ 22-А по маршрут от депо Красна поляна до Младежки театър двупосочно.

Трамвайна линия № 23 ще се движи по маршрут от ж.к. Дружба 2 (ул. "Обиколна") до трамвайно ухо "Гео Милев" двупосочно.

За трамвайни линии № 20 и 22 се разкрива временна двупосочна спирка:

С код 6102 "Площад Васил Левски" на 10 метра след ул. "Панайот Волов" в посока площад "Васил Левски".

С код 6103 "Площад Васил Левски" след обратния завой на площада на 40.00 метра след пешеходната пътека.

На спирките ще бъдат монтирани спиркоуказателни табели.

Тролейбусен транспорт - тролейбусни линии № 1, 2 и 4:

В посока съответно ж.к. Левски Г и ж.к. Хаджи Димитър (към моста "Чавдар") маршрутите не се променят.

В посока център: от ж.к. Левски Г и ж.к. Хаджи Димитър по маршрутите до кръстовище бул. "Княз Александър Дондуков"/ул. "Кракра", направо по бул. "Княз Ал. Дондуков"и наляво по бул. "Васил Левски" и по маршрутите в променения участък на маршрутите тролейбусите ще спират на спирки:

С код 0297 "Бул. Васил Левски" на бул. "Княз Александър Дондуков" за трамвайни линии № 20, 22 и 23 и автобусни линии № 78 и 79

С код 1242 "Площад Васил Левски" на бул. "Васил Левски" съществуваща за тролейбусни линии № 9 и 11

Ще бъде разкрита временна автобусна линия № 20-ТМ с маршрут: от начална и крайна - спирка с код 1327 "Централна гара" на бул. "Княгиня Мария Луиза" за автобусни линии № 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413, обратен завой на кръстовището бул. "Христо Ботев" - бул. "Княгиня Мария Луиза", по бул. "Княгиня Мария Луиза" до Метростанция "Сердика", наляво по бул. "Княз Александър Дондуков" и надясно по бул. "Васил Левски" до площад "Васил Левски" - двупосочно.

Автобусите ще спират:

На тролейбусните спирки с код 1241 и 1242 "Площад Васил Левски" на бул. "Васил Левски".

На трамвайните спирки по бул. "Княз Александър Дондуков" и бул. "Княгиня Мария Луиза". На спирка "Централни хали" в посока Централна гара автобусите да се движат и да спират на пътното платно

На временна двупосочна спирка "Младежки театър": в посока Централна гара с код 6403"Младежки театър" на бул. "княз Александър Дондуков" преди ул. "Бачо Киро" и в посока пл. Васил Левски - с код 6404"Младежки театър"на бул. "княз Александър Дондуков" пред ул. "Малко Търново"

На спирките ще бъдат монтирани спиркоуказателни табели.

Дирекция "Паркиране и мобилност" ще закрие местата за почасово платено паркиране за времето и мястото съгласно в участъци на ремонтите.

Картите за трамвайни линии № 20, 22 и 23 ще важат за пътуване по временната автобусна линия № 20-ТМ