За 4 часа през нощта на 8-ми, 9-ти и 10-ти септември ще бъде ограничено движението от 30-ти км до 47-км на АМ "Хемус", съобщиха от АПИ. Ограниченията влизат в сила от 0 часа до 4 часа на 8-ми, 9-ти и 10-ти септември (сряда, четвъртък и петък). Те са за двете посоки от 30-ти до 47-км на АМ "Хемус" поради обособяване на напречни връзки между двете тръби на тунел "Ечемишка".

За да не се затруднява трафикът, предвидените дейности в съоръжението ще се извършват през нощта, като движението ще преминава по обходен маршрут по път I-1 Ботевград - София, както следва:

Автомобилите към Варна, ще бъдат отклонявани от пътен възел "Витинска река" при 30-ти км по път I-1 София - Ботевград до пътен възел "Ботевград" при 47-ми км, където отново ще се включват в магистралата.

Автомобилите, пътуващи за София ще се пренасочват от п.в. "Ботевград" при 47-ми км по път II-17 и път I-1 София - Ботевград до пътен възел "Витинска река" при 30-ти км на АМ "Хемус".

Пътуващите по направлението Видин - Враца - София се насочват от кръстовището на път II-17/при км 0/ с път I-1/при км 192/, продължават по път I-1 София - Ботевград.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.