Републиканските пътища са проходими при зимни словия.

Времето над цялата страна е облачно, с превалявания от сняг.

В по-голямата част от страната снежната покривка е от 5см до 10см. Видимостта е добра.

На места в Русенска област видимостта е намалена поради снегонавявания.

Пътните настилки са преобладаващо мокри и заснежени. Те се почистват и опесъчават.

Заснежени пътни настилки има в Родопите, на прохода "Петрохан" и по пътищата в областите Русе, Монтана, Шумен, Габрово, Пазарджик, Кюстендил, Добрич, Ловеч, Търговище, Видин, Враца, Разград, Плевен, Силистра, Смолян и Велико Търново.
Частично заснежени участъци има на проходите "Шипка" и "Петрохан".

Междувременно катастрофа спря движението на ТИР-ове в района на Петолъчката.
                               Още...

 На автомагистралите "Тракия" и "Хемус" пътните настилки са частично мокри и частично заснежени.
За целия зимен сезон остават затворени проходите „Етрополе - Златица", „Твърдица - Елена", „Върбишки проход", „Троян - Кърнаре".

Остава в сила забраната за преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан". Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата „Белово - Юндола", „Пещера - Батак - Доспат" и „Велинград - Сърница", както и през проходите „Рожен", „Пампорово" и „Превала", през които всички автомобили трябва да се движат с вериги.

На територията на област Разград товарните автомобили трябва да са задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета.
По пътищата Русе - Бяла и Русе - Варна, от км 12 до км 37, товарните автомобили да са задължително с вериги.

Отпада забраната за преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите „Печински" и „Златоград".

Агенция пътна инфраструктура призовава водачите да спазват въведените ограничения, да се движат с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост.