През май са се увеличили смъртните случаи след употреба на спиртни напитки със съдържание на метилов алкохол или съставки с опасно химическо съдържание, информират от пресцентъра на МВР.

Само миналия месец от такъв алкохол в Добричка област са починали шестима. Изяснено е, че в два от случаите умишлено е употребяван разреден син спирт.

При останалите четири случая, смъртта е настъпила в резултат на метилова интоксикация. По всички случаи са заведени досъдебни производства, като по подадените сигнали се извършват проверки в търговските обекти и стокови борси за продажба на алкохол без бандерол или алкохол със съмнителен състав.

Вече е задържан доставчик на нерегламентирани алкохолни напитки. При проведената оперативна работа е арестуван 44-годишният С.П. от Добрич.
При извършеният обиск в дома му са открити различни спиртни напитки-водка, ракия и мастика, всичките без бандерол, някои дори в пластмасови бутилки.

Областната дирекция на полицията в Добрич предупреждава за опасността от пазаруване на алкохол без бандерол от търговски обекти или от съмнителни търговци. Рискът питиетата да се окажат със съдържание на метил или с опасни химически смеси е реален.

От полицията в областния град призовават при установяване на подобни случаи, жителите на областта да уведомят най-близкото поделение на ОД"Полиция", като анонимността им е гарантирана.