Митнически служители откриха 3.5 килограма златни и сребърни накити на ГКПП "Капитан Андреево". Това се случи при две отделни проверки, съобщават от Агенция "Митници".

На 03.12.2022 г. на граничния пункт пристигнал автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. В него пътували 19 пътници. Превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка.

При извършен личен преглед на един от пътниците - турски гражданин, в джобовете на палтото, панталона и сакото му били открити изделия от жълт метал - пръстени, синджири, гривни, обици. Експертизата установила, че изделията са от 14 и 22-каратово злато. Общото им тегло е 622.65 грама. Стойността им се оценява на 55 714 лева.

На 04.12.2022 г. при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, превозващ групажна стока от Турция през България за Германия митническите служители намерили изделия от бял метал - 178 пръстена. Те били укрити в един от кашоните, намиращи се в товарното помещение на превозното средство. Според експертизата пръстените са сребърни проба 925 с общо тегло 2998 грама на стойност 17 988 лева.

Контрабандно пренасяните златни и сребърни изделия са задържани. На пътника в автобуса и на шофьора на камиона са съставени актове по Валутния закон.

Шофьор опита да прекара над 3 кг марихуана в резервната гума през ГКПП "Капитан Андреево"

Шофьор опита да прекара над 3 кг марихуана в резервната гума през ГКПП "Капитан Андреево"

Мъжът е задържан за 24 часа