86-годишна жителка на село Вирове потърсила помощ в полицията в Монтана, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Жената обяснила, че предната вечер, към 20.45 ч. получила обаждане от скрит номер на стационарния си телефон. Непознат мъж, представяйки се за лекар от местната болница, й съобщил, че снаха й се нуждае от спешна ортопедична операция, за която трябва да се платят 19 000 лв. Объркана от ситуацията възрастната дама обяснила, че разполага само с 1 500 лв.

Половин час по-късно последвало ново позвъняване. Мнимият лекар дал указания на жената да предаде парите пред вратата на къщата си на изпратения от него "санитар". Чак след като изпълнила указанията, възрастната дама се усъмнила, че може да е станала жертва на ало измамници.

Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в които, заедно с експерти от сектор "Измами" в ГД "Национална полиция" били ангажирани криминалисти от ОДМВР Монтана и Участък "Огоста". В резултат от разследването бил заловен "санитарят", използван в ролята на куриер. Задържаният - 31-годишен е криминално проявен и осъждан мъж от село Д-р Йосифово. Той предал 900 лв. от взетите пари.

По случая е образувано досъдебно. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Монтана.

Баба дала 5 бона на мним лекар

Баба дала 5 бона на мним лекар

Случаят се разследва