Жена на 38 години бе заловена за кражба на кутии за дарения от различни магазини в София. Тя е привлечена към наказателна отговорност, след като направила пет опитa за кражба.

На 5 май от магазин на пл. "Велчова завера" в София обвиняемата А.М. е отнела кутия за дарения, съдържаща 80 лева. На следващия ден от същия магазин обвиняемата е откраднала още една кутия с 80 лева.

На 14 май около 03.00 часа в търговски обект на бул. "Христо Смирненски" обвиняемата се е опитала да отнеме кутия за дарения с 42.41 лева, като опитът останал недовършен поради независещи от нея причини. След 40 минути от магазин на ул. "Крум Попов" в София А.М. е откраднала кутия за дарения, в която имало 600 лв. Около 20.00 часа на същия ден обвиняемата е отнела от магазин на ул. "Персенк" още една кутия за дарения.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждана за тежко умишлено престъпление на "лишаване от свобода".

По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1, б. "а)" вр. чл.26, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 2 до 10 години.

С постановление на наблюдаващ прокурор А.М. е задържана за срок до 72 часа. Предстои да бъде поискан постоянен арест за обвиняемата.

Трима разбиха параклис и задигнаха кутия с дарения

Трима разбиха параклис и задигнаха кутия с дарения

Откраднатата сума е между 150 и 200 лева