Регионалната дирекция за надзор и строителен контрол (РДНСК) е открила процедура за забрана за ползване на яхтеното пристанище "Марина Диневи", съобщиха от ПП ДЕЛА, цитирани от burgasinfo.com.

Процедурата стартира на база констативен протокол на проверяващите органи, връчен на 7 октомври.

Съставен е констативен акт номер 126, който според проверяващите „е основание за започване на административно производство по чл. 178 от ЗУТ за забрана ползване на строежа, и прекъсване на захранването му с електрическа енергия и топлинна енергия, вода и др." 

Това гласи констативният акт, връчен на фирмата на братя Диневи - "Куентин" ООД и Община Несебър, с които партия ДЕЛА разполага.

Проверката на РДНСК е установила, че пристанището, заедно с всички обслужващи постройки - хотел, заведения, плувни басейни няма разрешение за ползване, т.е. не е надлежно въведено в експлоатация и на практика досега е работило незаконно, казват от партията. 

По-късно от "Марина Диневи" опровергаха тази информация. Според тях има констативен протокол от ДНСК, но той няма нищо общо с пристанищното съоръжение, а касае някои обслужващи сгради. По забележките на ДНСК за тези сгради ще бъдат направени възражения в законно установения срок, се казва още в съобщението на „Марина Диневи".