Община Ямбол започва процедурите за изграждането на Атракционен парк за екстремни спортове (скейт, ролери, тротинетки и BMX велосипеди). Днес заместник-кметът Енчо Керязов и главният счетоводител на община Ямбол Диана Тодорова подписаха договор за финансиране с министъра на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев.

Проектът е на стойност 632 840 лева. От тях 50% се отпускат безвъзмездно от министерството по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти, а останалите средства са от бюджета на община Ямбол, съобщиха от администрацията.

Атракционният парк ще бъде с площ 1206 кв. метра и ще бъде изграден на запустял терен в близост до бившата бонбонена фабрика в Ямбол. Проектът е обсъден с младежи, които се занимават с екстремни спортове в града.

Предвижда се в Атракционния парк да бъдат монтирани съоръжения, пригодени за ползване от практикуващите скейтборд, ролери, ВМХ, тротинетки и др. Заложени са и средства за парково оборудване. Обектът ще се използва за провеждане на тренировки за деца по колоездене и другите дисциплини. Ще се извършва обучение и по програми и проекти, по теми, свързани със спорта за децата в свободното време, децата и спортния клуб, развитие на спорта за всички, спорт за учащи, спорт за деца в риск.

Един от приоритетите на общинското ръководство и през този мандат е подобряването на материалната база за масов и професионален спорт в града, изграждането на нови детски площадки, допълват от общинската администрация.