Голям пожар се разгоря в казанлъшката местност "Старите лозя". Информацията е на БНР, които се позовават на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението в Стара Загора (РДПБЗН).

Сигналът за инцидента е подаден в 12,27 ч. На място към момента има 10 огнеборци с три специализирани автомобила. 

По информация към 17 часа пожарът се разраства и има опасност да достигне до къщите. Там са два противопожарни екипа.

Към 18 часа е временно е ограничено движението в двете посоки по път I-5 Казанлък - Габрово в участъка Казанлък - Крън поради задимяване на пътното платно поради горящи треви и храсти. 

Над 20 души са евакуирани от сграда в Сливен заради пожар

Над 20 души са евакуирани от сграда в Сливен заради пожар

Двама са потърсили медицинска помощ

Обходен маршрут: Казанлък - Енина - Крън и обратно. Движението в района се регулира от екипи на "Пътна полиция", увериха от АПИ.

По информация на БНТ и доброволци са се включили в гасенето на пожара. Огънят е в близост до бензиностанция. Не може да се каже колко дка е обхванал пожара и от къде е тръгнал. Екипи от Павел баня, от Стара Загора, от горското стопанство на Казанлък помагат за овладяване на пожара.

В северната част на Казанлък е избухнал нов пожар и част от екипите са пренасочени натам

Неизгасено барбекю причини пожар в борова гора в Невестино

Неизгасено барбекю причини пожар в борова гора в Невестино

Изпепелени са декар и половина гора

Горят голяма територия сухи треви и лесонепригодни площи.

Пожарникарите се опитват да ограничат огъня и да попречат пламъците да достигнат до изоставените вили в района, от една страна, и до автокъщите, които се намират от другата страна на пожара, уточни Михаил Михов.

От АПИ съобщиха, че временно е ограничено движението в двете посоки по път I-6 София - Бургас в района на Казанлък при разклона за Черганово поради задимяване на пътното платно. Всички шофьори изчакват на място. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". 

Огромен пожар горя в с. Огняново

Огромен пожар горя в с. Огняново

Сградата е близо до местната зеленчукова борса