С около 15 метра е пропаднала защитната стена на река Марица до 5-та палата на Пловдивския панаир. На място е изпратен екип за оглед на състоянието и евентуално предприемане на мерки - съобщиха от областната дирекция на полицията.

Между 65 и 16 литра е количеството на падналите днес валежи в Пловдивска област. Най-облини са дъждовете в общините Съединение, Първомай, Асеновград, както и в селата Свежен и Секирово.

В Пловдив количеството на валежите е близо 44 литра на квадратен метър. Заради наводнения са евакуирани живеещите в 10 къщи в карловското село Богдан и 15 къщи в ромската махала на село Красново. Без вода са Калофер, както и селата Тополово, Богдан, и Каравелово. В региона няма селища без ток.

По данни на Напоителни системи към момента прелива само язовир Брягово с 2 кубически метра в секунта. Пътят Поройна - Леново е затворен за движение.
Има данни, че мостът на река Мечка е откъснат, но в момента е залят и не може да бъде установено с точност.

В ранния следобед бе спряно движението на всички превозни средства през моста над река Стряма, който се намира между селата Калековец и Стряма. Заради проливните дъждове мостът е пропаднал застрашително. Движението се отклонява през Шишманци за Раковски и околните села.

Заради пораженията от продължаващия дъжд Областно пътно управление затвори за движение мостът над река Стряма на пътя от от Павел баня- Брезово- Раковски и Пловдив.
Причината е пропаднал първи стълб на съоръжението. Организирани са обходни маршрути.