Затвориха детска градина в Добрич заради случай на коронавирус, съобщава bTV.

Заразено е лице от персонала. В сградата се извършва дезинфекция.

Въпреки че миналата седмица помощник-възпитателка на една от групите се е почувствала зле, тя отишла е на работа, но не е имала контакт с децата.

По информация на детското заведение жената отговаря за 8 деца, като през последните ѝ два работни дни е посрещала деца и от друга група.

Всички контактни деца и колеги на заразенита служителка са изследвани с PCR тестове. След като станат ясни резултатите, ще бъде взето решение кога детската градина ще заработи отново. Дотогава обаче всички 25 служители остават под домашна карантина.

В неделя помощник-възпитателката е била приета в нервното отделение на болницата с отрицателен кръвен тест за COVID-19. PCR тестът й обаче се оказал положителен, поради което тя била преместена в сектора за коронавирус. Приемът в нервното отделение е спрян, а пациентите, които са на лечение, се изписват по преценка на лекуващите им лекари и се поставят под 14-дневна карантина.

Заразени в Добрич са и двама абитуриенти от гимназия в града. Те са в добро общо състояние и са поставени под домашна изолация.