Пловдивски ресторант е затворен заради изключително лоша хигиена и липса на ХАСЕП система (тя следи за качеството на храните и предотвратява потенциалните рискове от замърсяване при производството, съхранението и продажбата им - бел.ред.)
Заведението, намиращо се на улица "Парчевич" в града, е затворено със заповед на РИОКОЗ.
Проверяващите са установили замърсени кухненски плотове и мивки, липса на собствен санитарен контрол, течове по стените и олющени тавани, съобщи главния секретар на инспекцията д-р Симеон Павлов, цитиран от радио Пловдив.
Според него условията, при които е работило заведението крият реален риск за здравето на хората. На собственика е съставен акт.
Само за седмица инспекторите от РИОКОЗ са съставили за лоша хигиена и неспазване на санитарните изисквания още 6 акта и 27 предписания на различни обекти за обществено хранене в Пловдив.
Begemot
на 25.03.2009 в 15:33:49 #1как се казва кръчмето?