20 затворници ще чистят от сняг и лед спирките на градския транспорт в Бургас тази зима. Това стана ясно на среща, на която бе обсъдена готовността за зимата, съобщи kmeta.bg.

За почистването на улиците и комплексите в крайморския град ще се грижи консорциум "Титан - Бургас". От фирмата са осигурили 35 машини, 400 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед за насипване по пътищата.

Улиците в кварталите и общинската пътна мрежа ще поддържат от "Чистота" ЕООД. Тя разполага с 19 специализирани машини, 259 тона пясък, 80 тона сол и 32 тона луга. На 11 ноември експерти от общината, МВР и КАТ ще проверят изправността на техниката.

За извънредни случаи разчитат на Жандармерията да осигури две високопроходими машини. От пожарната обещаха да помага на хора и автомобили, закъсали в снега.

Детските и учебните заведения, които се отопляват с локално парно, имат необходимото гориво за отопление през студените месеци, уверяват от Регионалния инспекторат по образование. От EVN и ВиК също обявиха, че имат достатъчно дежурни екипи.

Общинският превозвач "Бургасбус" също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери.