Приключиха авиационните третирания срещу марокански скакалци в област Кърджали, съобщи Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Авиационните третирания се извършиха в периода от 25 май до 30 май на територията на пет общини в област Кърджали - общ. Черноочене, общ. Кърджали, общ. Джебел, общ. Кирково и общ. Момчилград.

Общо обработените площи са 19 851 дка. Наблюденията, извършени от инспекторите и експертите по растителна защита, след проведените третирания, показват че е постигнат добър ефект от прилагането на продукта. Не се наблюдава въздействие върху нецелевите организми.

Празните опаковки от използвания продукт за растителна защита са събрани и предадени по съответния ред, съгласно Системата за събиране и управление на опаковки от продукти за растителна защита.

От Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Кърджали посочват, че към момента на територията на страната няма установено намножаване на марокански скакалец, което да налага прилагане на спешни мерки.

Пръскат в Кърджали срещу мароканските скакалци

Пръскат в Кърджали срещу мароканските скакалци

Между 25 и 27 май