Земна маса се свлича в близост до къщи в пернишки квартал. Хората се притесняват, че дърветата ще паднат върху домовете им, съобщи БиТиВи.

Преди две години пътят до домовете на улица "Марина Бара" най-сетне е асфалтиран, но сега земна маса постояннo се свлича върху улицата.

Свлачище заплашва да погълне къщи във Великотърновско

Свлачище заплашва да погълне къщи във Великотърновско

Проблемът е от 3 години

От община Перник обясняват, че свлечената земна маса и дърветата се намират на частен терен и все още не са се свързали със собственика. Те са изпратили писмо до дирекция "Геозащита", за да дадат своето становище дали наистина това е активно свлачище, или от дъждовете се е получило свличане на земни маси. Общинските служители са питали какви да са последващите действия на община Перник, обясни Адриан Скримов, пиар на общината. Отговорът се очаква до 2 седмици.

Според общината дърветата в района не са потенциална опасност. Местните жители са притеснени, защото това вече се е случвало преди пет години. Ако до получаване на отговора от "Геозащита" дърветата се наклонят, от общината ще предприемат действия за премахването им.

Свлачище затвори пътя Югово - Лъки

Свлачище затвори пътя Югово - Лъки

Паднаха дървета, камъни и пръст...