Днес ще духа умерен и силен северозападен, по-късно през деня в Източна България - североизточен вятър и с него в страната ще нахлува хладен въздух.

НИМХ издаде предупреждение от първа степен (жълт код) в 18 области от старанта за силен вятър, с пориви до 22-24 m/s иоранжев код за силен вятър в Сливен, с пориви до 26-28 m/s.

За това предупреждават от НИМХ.

Ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места в източните райони и Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат предимно между 18° и 23°.

В планините ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Ще има по-значителни увеличения на облачността и на места, главно в Рило-Родопския масив ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

Максималните температури ще са между 19° и 22°. Температурата на морската вода е от 10-11° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.