Там, където има бебе, количката е от жизненоважно значение. Но когато не сте на разходка, ще имате нужда от подходящо място, където да я съхранявате. Повечето родители се изправят пред няколко основни проблема - количката е обемна и тежка и не може просто да се пъхне в шкафа, нито да се носи на ръце по етажите до дома. Така че определено ще трябва да извикате на помощ въображението си, за да ѝ намерите защитено и удобно място. Ето някои идеи, които може да са ви от полза.

Гаражът

Разбира се, че гаражът може да е вашето първо спасение. Ако в него няма достатъчно място, можете да монтирате на стената куки, на които да окачате сгънатата количка и така да пестите място. Разбира се, важно е да поддържате гаража си чист и да не съхранявате в него опасни или силно миришещи вещества. Добра идея е да покривате количката с покривало, за да я предпазите от прах и замърсяване.

Общото помещение

Много от старите жилищни блокове предлагат общи помещения за етажа или входа, които се използват като склад от всички апартаменти. Поговорете със съседите си дали биха имали нещо против да държите там количката си. Погрижете се също така в помещението да има достатъчно място.

Багажникът на автомобила

Хрумвало ли ви е, че може спокойно да държите бебешка количка в багажника на автомобила? Просто я сгънете и я прибирайте в багажника, когато сте у дома. Ще я извадите лесно, когато излизате на разходка, а и всичко ще става много по-бързо, ако се налага да излизате с бебето и колата. Най-добрата част от тази идея е, че количката може да остава дори в колата на паркинга и не е нужно да разполагате с друго пространство за нея.

Под стълбите

Ако имате малко място под стълбището, може да го използвате за количката. Дори да сте го затворили с гардероб или в случай, че сте го превърнали в малък килер, вероятно пак ще успеете да я пъхнете в сгънато състояние.

Стълбището

Не всички стълбища са добра алтернатива за съхранение на количка, особено ако живеете в огромен блок, не познавате всички съседи или сградата няма контролиран достъп. Но в някои случаи площадката на стълбището може да се окаже най-доброто и удобно решение на проблема с количката.

Мазето

Макар да не е най-приятното място на света, мазето също може да е добра опция за съхранение на бебешка количка. Все пак е по-лесно да слезете и да изкачите с количката един етаж от входа до мазето, вместо 4 етажа до апартамента ви, нали?

Терасата

Ако все пак можете да качите количката до дома си, просто я извадете на терасата. Почистете гумите, когато преминавате през стаите, покрийте я, за да я пазите от прах, и бъдете спокойни, че е на сигурно място пред очите ви.

Вкъщи

Можете да организирате ежедневието си така, че да сваляте кошчето на бебешката количка и да го внасяте у дома, за да го използвате или съхранявате по-лесно. Рамката с колелата можете да сгънете - тя ще стане достатъчно компактна, за да ѝ намерите по-лесно и удобно място.