Вчера по БНТ се проведе "Панорама", в която участваха всички парламентарно представени партии от 47-то Народно събрание. В нея беше засегната темата за войната в Украйна.

"Реално преди по-малко от двадесет години в съседна Сърби се случи същото, което сега се случва в Русия и Украйна. Тогава, когато имаше агресия от страна на НАТО, Сърбия беше бомбардирана. България отново помогна, защото ние дадохме своето въздушно пространство за самолетите на НАТО, най-вече американските, но също така и английски самолети. Няколко години след военния конфликт в Косово през 1999 година Косово обяви независимост едностранно, която все още не е призната. Само че интересното е, че отново тогава и сега се демонстрира двоен стандарт - това, което правеха сърбите с албанците, беше лошо и сърбите трябваше да бъдат наказани. Сега това, което правят украинците с руснаците, е добро и не трябва да бъдат наказвани, което няма абсолютно никакво логическо обяснение.", каза Костадин Костадинов.

Той припомни, че позиция, която "Възраждане" заема още от началото на конфликта, е посредник и миротворец.

Костадинов се противопостави на износа на оръжие, който България извършва още от началото на войната.

"От началото на войната България изнася оръжия и продължава да изнася и в момента за Украйна, макар и през посредници - изкарва нашите оръжия до границата на Румъния с Украйна, и на Полша с Украйна", каза Костадинов

Той припомни още, че България в никакъв случай не трябва да се намесва във военния конфликт, който се води от два братски за нас народа и беше категоричен, че на втори октомври отиваме на референдум, на който ще избираме дали да живеем в мирно време или българските семейства ще са изправени пред това мъжете да отидат на война за интересите на американците, в чиято колония е превърната България.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!