В периода 25 - 29 септември 2023 г. в уютната атмосфера на хотел "Вила лист", гр. Созопол, ще се проведе специализирано обучение на бъдещи изследователи и инженерно-технически специалисти с подчертан интерес към актуалните технологии за акумулиране и конверсия на чиста енергия, приложими в индустрията, транспорта и бита.

Участниците в събитието, чиято тема е в синхрон с приоритетите на Европейския съюз за Зелена енергийна политика, ще присъстват на три обучителни сесии - "Класически и нови батерии", "Водородни технологии" и "Електрическа мобилност", в рамките на които ще изслушат цикъл от лекции, представени от учени с високо ниво на експертиза в областта на материалознанието и приложната електрохимия.

Наред с въведението в теоретичните основи и принципи на работа на различни електрохимични системи за преобразуване на енергия, аудиторията ще има уникалната възможност да вземе участие и в практически занятия, които ще онагледят потенциала за създаване на иновативни разработки в лабораториите на Център за компетентност "Хитмобил".

Предлагайки на участниците възможност за интерактивно обучение и свободно участие в дискусии и дебати относно ползите и предизвикателствата, свързани с ускорения преход към нисковъглеродна икономика, настоящата инициатива на Центъра ще бъде от ключово значение и за привличане на ангажирани и компетентни млади хора за реализация на бъдещи изследователски и демонстрационни проекти.

ЦК „Хитмобил“ в подкрепа на обучителни семинари по европейски проект

ЦК „Хитмобил“ в подкрепа на обучителни семинари по европейски проект

В проекта участват 36 партньорски организации от 15 държави в Европeйския съюз