Системата на Кока-Кола в България е сред спонсорите на най-голямото благотворително спортно събитие у нас за годината - приятелският мач между най-успешния български тенисист в световната ранглиста Григор Димитров и рекордьора по титли от Големия шлем и олимпийски шампион Новак Джокович. Демонстративният мач с благотворителна кауза между първата ни ракета и най-успешния тенисист за всички времена, ще се проведе на 17-и септември, от 20:00 ч., в "Арена София". Освежаващата изотонична напитка POWERADE® ще се погрижи атлетите и зрителите да останат заредени с енергия и хидратирани през целия мач.

Присъствието на Новак Джокович в България, по покана на нашата първа ракета Григор Димитров, е значим исторически момент за световния тенис, който подчертава важността на страната ни на глобалната спортна сцена. Събраните средства ще бъдат дарени за фондация "Григор Димитров". Чрез благотворителната си фондация, най-добрият български тенисист насърчава развитието на децата чрез своя собствен пример и този на големите световни звезди в тениса. Фондацията помага на младежите по-лесно да се адаптират и да продължат да се развиват въпреки голямата конкуренция, характерна за професионалните спортове.

Каузата на предстоящия благотворителен мач, която обединява фондация "Григор Димитров" и изотоничната напитка POWERADE®, е мотивация на младите таланти да изградят умения, чрез които да повишат своята увереност, устойчивост, психическо и емоционално благополучие и да се справят с редица предизвикателства, сред които управление на безпокойството и стреса. В свят, който възхвалява манталитета "никога не спирай", POWERADE® се стреми хората да знаят, чувстват и вярват, че паузата е акт на сила, за да се върнеш по-устойчив. Платформата на POWERADE® "Паузата е сила" дава приоритет на благосъстоянието пред победата. Всеки спортист, независимо дали е професионален атлет или тренира в задния си двор, може да се възползва от момента на пауза, за да рестартира ума и тялото, да се фокусира отново и да се върне по-силен.

Всички посетители на събитието ще имат възможността да се насладят на двата вкуса на утоляващата жаждата негазирана напитка, с добавен витамин B6, която подкрепя и освежава както тялото, така и ума с уникалната си комбинация от въглехидрати, електролити и съставки, които осигуряват енергия и хидратация. Усъвършенстваната електролитна система - ION4®, компенсира четирите най-важни електролита, които намаляват бързо при потене: натрий, калий, калций и магнезий.

Подкрепата на POWERADE®, бранд, който Системата на Кока-Кола представи на българския потребител през 2024 г., за най-голямото спортно благотворително събитие за годината, е част от ангажимента на Системата да инвестира в бъдещето, развитието на младите таланти в страната и насърчаването на положителните промени в обществото.

Снимка 679475

Източник: Coca-Cola