В изминалите дни се проведоха диспути по две от националните телевизии. В два от тях участва Деян Николов - кандидат на "Възраждане" за кмет на София и водач на листата на политическата организация за Столичен общински съвет.

В двата диспута Деян Николов зададе един и същ въпрос към Васил Терзиев - кандидат за кмет на ПП-ДБ - Спаси София, и към Борис Бонев - водач на листата за Столичен общински съвет на ПП-ДБ и Спаси София.

Въпросът беше: Ще работите ли с ГЕРБ в общинския съвет?

Този на пръв поглед елементарен въпрос получи противоречив отговор от представителите на ПП-ДБ - Спаси София, което, можем да кажем, означава, че те са на път отново да излъжат избирателите си и да внедрят сглобката и в местното управление на града.

Ето как отговориха Васил Терзиев и Борис Бонев и как единият не отрече, а другият категорично отрече. Отрече този, който вече активно е работил с ГЕРБ в Съвет за управление на специализирания общински приватизационен фонд, от който е получавал 4000 лв. месечна заплата - Борис Бонев. Васил Терзиев обаче избра уклончивия отговор пред категоричното отричане.

На 29 октомври софиянци избират между това сглобката да се пренесе в местната власт или чисто, прозрачно и последователно управление на Столицата от "Възраждане".

Изборът е между останалите сочени за фаворити - кандидатът на ГЕРБ, които управляваха София последните години, станали емблема на мръсотия и корупция; кандидатът на ПП-ДБ, който, както стана ясно, има дълбока връзка с ДС и не отрича, че ще влезе в сглобка с ГЕРБ след местния вот и кандидатът на БСП, който е работил с "Отворено общество", публично е изразявал подкрепа за Истанбулската конвенция и подкрепата си за масова ваксинация за Ковид 19 от една страна, а от другата е Деян Николов - икономист с чисто политическо минало, част от "Възраждане" от 2017 г. и едно от ключовите лица на политическата сила, която единствена следва последователно политиката си.

Софиянци имат избор още два дни, а после или ще управляват София заедно с Деян Николов, или сглобката ще ги управлява.

Видео с отговорите на Боев и Терзиев във фейсбук профила на Деян Николов тук.

"Възраждане" е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!