До края на октомври Yettel предлага промоционални условия за домашен интернет с 50% отстъпка от цената на месечната такса за първите 6 месеца при сключване на двугодишен договор. Офертата за половин година на половин цена включва всички 4G и 5G тарифни планове "Интернет за дома" и от нея могат да се възползват и настоящите, и новите частни и бизнес клиенти на оператора. Услугата свързва дома с бърз и безкабелен интернет през мобилната мрежа на Yettel, отличена с пет поредни Best in Test сертификата за най-добра мрежа. Свързаността идва и с услугата "Онлайн защита" за целия период на договора за 5G тарифите "Интернет за дома" и с 2 месеца тестови период за 4G плановете. За шестте месеца промо период отпада и таксата от 1,99 лв. на месец за устройство при 5G плановете.

Актуалните планове, които потребителите могат да активират, се различават по максималната достижима скорост на сваляне и качване, както и по обема на данни. Изборът на подходящ тарифен план и скоростта, която може да се предостави, зависят от нивото на сигнала на дадения от клиента адрес. Месечният абонамент през първите шест месеца от договора за най-достъпния 5G план е само 7,99 лв. на месец за клиентите с друга абонамента услуга към телекома и 9,99 лв./месец за онези, които вземат само домашен интернет от оператора.

Отново според техническата възможност на конкретния адрес за услугата "Интернет за дома" Yettel предлага последно поколение 5G Wi-Fi оборудване в два варианта - вътрешно, със самостоятелна инсталация, или външно - с помощта на техник от оператора. Устройствата за услугата, поддържащи 5G, работят с новия Wi-Fi 6 стандарт за достигане на максимални скорости при работа със смартфони, лаптопи и таблети от последно поколение. Във възможностите на модела за домашна инсталация са едновременното свързване на до 30 различни устройства, като остава и свободен LAN порт са захранване на домашна кабелна мрежа при желание на потребителя. Рутерът е plug and play и предлага управление през web интерфейс, където потребителят може сам да променя името на мрежата и паролата ѝ, както и други настройки.

Комплектите за външен монтаж се инсталират от професионален техник, който идва на място в удобен за клиента ден и час. Те предлагат възможност за безжично и лесно свързване едновременно на до 128 устройства - телефони, таблети, телевизори, лаптопи, прахосмукачки и други IoT устройства. Моделът разполага още с 4 свободни LAN порта, както и с NFC функция. Благодарение на нея свързването към Wi-Fi мрежата може да се осъществи без въвеждане на парола, а само с доближаване на потребителското устройство до рутера.

Онлайн защитата към абонаментните планове дава сигурност при сърфиране със защита от разнообразни заплахи в мрежата като зловреден софтуер, вируси, червеи, phishing, pharming и други. С нея потребителят може да задава разрешен и забранен списък със сайтове, както и да филтрира онлайн съдържанието по категории за оптимален контрол. А след регистрация в приложението на Yettel клиентите могат да плащат сметките и да управляват услугата изцяло онлайн.

Повече информация за услугата "Интернет за дома" от Yettel и промоцията можете да откриете тук.