От няколко години насам светът преминава през поредната икономическа криза, а това доведе до висока инфлация и у нас. Разбираемо, все повече семейства са изправени пред непосилната задача как да свързват двата края. В трудни моменти много от тях прибягват до бързи кредити, за да си осигурят нужното спокойствие. В следващата статия ще научите повече за услугата и защо да се доверите именно на нея при недостиг в семейния бюджет.

Какво представляват бързите кредити? 

Бързият кредит е малък потребителски заем, който се отпуска за кратък период от време. Той се предлага от небанкови финансови институции. Едно от най-характерните неща за него, освен скоростта на одобрение, е размерът на финансовата помощ. Тя варира от няколкостотин до няколко хиляди лева. Тук няма установени рамки, тъй като всяка фирма определя своя собствена минималната и максималната сума, а лицето само избира колко пари ще заяви. Например един кредит 24/7 Vivus е между 50 и 600 лева за нови потребители на услугата, които могат да се възползват от 0% лихва. След успешно изплащане на заема кредитният лимит се покачва до 1500 лева, като това дава нови възможности на кредитополучателите.

Целта на бързите заеми е да предостави на нуждаещите се средства за спешни ситуации, поради което сумите са много по-малки от стандартните потребителски кредити за ремонт или покупка на автомобил. Когато финансовата помощ не е голяма, тогава не се изискват много документи. Най-често е достатъчно да притежавате валидна лична карта. Това съкращава бюрократичните процедури и прави възможно клиентите да получат сумата до няколко часа или дори минути. По-малките суми също означават по-бързо погасяване на задълженията.

Снимка 673799

Източник: Envato

Друга особеност на бързите кредити е начинът на кандидатстване. Има два варианта - да посетите офис на фирмата или да подадете заявление през интернет. Кандидатстването онлайн е доста по-предпочитано, тъй като предоставя гъвкавост и удобство. На практика можете да заявите кредит по всяко време на денонощието от която и да е локация, без да се налага да говорите със служител. Това изключва пътуването до офис, чакането на кръстовища и по опашки и допълнителното време в уточняване на детайлите с представител на компанията. Всичко, което се изисква от вас, е да попълните някои основни лични данни и да изберете размер на сумата, както и срок за изплащане. След това натискате бутона за изпращане и следвате стъпките по-нататък. Като цяло процесът отнема няколко минути и може да се осъществи в рамките на обедната почивка.

След това остава само да чакате отговор от кредитора. Служители на фирмата трябва да разгледат документите Ви и да се свържат с вас с допълнителна информация. Ако сте заявили опцията за бързо разглеждане на документите, може да получите отговор до 15 минути.

Ако по някаква причина нямате достъп до интернет или не желаете да подадете заявление онлайн, остава вариантът да посетите офис на избраната от Вас небанкова финансова институция. Това също си има предимства. На място имате възможност да зададете всичките си въпроси и да се консултирате относно размера на сумата и срока на погасяване. Обърнете внимание, че не всички кредитори имат физически офиси. Някои процедират изцяло онлайн. Има и трети вариант - кандидатстване по телефона. Изборът е изцяло ваш.

Защо да се доверите на бърз кредит 24/7?

Бързите кредити имат своето място на пазара и могат да бъдат от огромна помощ за редица домакинства, изпаднали в спешна нужда от пари. Една от причините да се доверите на лицензираните компании е, че техните услуги са регулирани от закона. Това гарантира прозрачни условия и защита на правата ви.

Друга причина да се възползвате от бързите заеми е скоростта на одобрение. Истината е, че когато ви трябват спешно пари, нямате време да се занимавате с дългите бюрократични процедури, които използват банките при отпускане на кредит. В такива ситуации се нуждаете от кеш на момента, за да можете да решите внезапно възникналите финансови проблеми. Кратките срокове за разглеждане на документите и предоставяне на парите правят тази услуга изключително примамлива за обикновения потребител.

Има и още един плюс. Както вече споменахме, някои кредитори отпускат безлихвен кредит за нови клиенти. Това се прави с цел да се даде възможност на хората да тестват услугата и да изградят доверие в компанията. То също така позволява на фирмата да провери дали клиентът е надежден. С други думи, системата работи двупосочно. Така че, ако имате съмнения относно бързите кредити, можете да вземете кредит без лихва и съответно да върнете само толкова, колкото сте взели. Това ще ви даде спокойствие, че не сте обвързани с допълнителни такси и комисионни.