Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълване на 100 вакантни матроски (войнишки) длъжности във Военноморските сили, съобщиха за News.bg от Министерство на отбраната.

Обявените свободни места са във военните формирования във Варна, Бургас, Сенокос (община Балчик), Приселци (община Аврен). Търсят се охранители, шофьори, радиотелеграфисти, механици, електромеханици и др.

Демонстрации на ВМС изненадаха плажуващите във Варна

Демонстрации на ВМС изненадаха плажуващите във Варна

Показана беше операция по неотрализиране на терористи

Сред изискванията към кандидатите са да имат българско гражданство, средно или по-високо образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер. Към датата на приемане на военна служба кандидатите трябва да са не по-възрастни от 28 г.

В срок до 18 октомври 2019 г. кандидатите трябва да подадат лично писмено заявление, както и всички необходими документи, до командира на Военноморските сили чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по постоянен адрес на местоживеене.

МО спря продажбата на местността "Герени" край Созопол

МО спря продажбата на местността "Герени" край Созопол

Връщат таксите на участниците

Конкурсът ще се проведе по график от 5 до 7 ноември 2019 г. Той включва тест за обща култура, изпит за определяне на физическата годност и събеседване.

Информация за всички обявени вакантни длъжности във Военноморските сили, условията и сроковете за кандидатстване може да намерите в интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрики "Документи" - "Обяви и конкурси".