Около 200 природозащитници излязоха на протест в центъра на София, като броят им се увеличава. 

Противниците на забраната за къмпингуване са събраха пред президентството, като възнамеряват да се преместят пред сградата на Министерския съвет. Те блокираха движението по бул. "Цар Освободител". Автомобилите продължават да се движат по бул. "Дондуков". 

Все още няма яснота какви ще бъдат последващите действия на протестиращите – дали ще останат да протестират под прозорците на Борисов или ще организират протестно шествие.

Протестът бе планиран предварително и се провежда, независимо, че няколко часа по-рано премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на депутати от партията си да внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие.

Борисов се стресна от палатките на "къмпингарите"
Обновена

Борисов се стресна от палатките на "къмпингарите"

Към момента никое предложение не е окончателно

Протестиращите са разпънали палатки на площадчето пред президентството. Палатки се опъват и на улицата. 30-40 кемпери обикалят в района, като продължават по бул. „Дондуков”. 

Протестът е много шумен. Той се охранява от полиция, като броят на служителите на реда не е необичайно голям. Привържениците на къмпингуването скандират „Мафията вън” и "Искаме природа, не искаме бетон". Те са опънали и плакат „Правила за къмпингуване, а не забрана”.

На кемперите са опънати плакати „Ние не сме престъпници с палатки”.

Десетки пловдивчани опънаха палатките си пред общината. Палатковият лагер се увеличава с всяка изминала минута. Протестиращите не вярвали на премиера Борисов. Категорични са, че не те цапат, а хилядите хотели.